Uploaden met de app voor Android en iOS

Hoe kan ik bonnen en facturen aanleveren met de Zenvoices app voor Android & iOS?

Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Zenvoices app stuur je snel en eenvoudig bonnetjes en facturen naar je Zenvoices administratie. Met de camerafunctie van je smartphone of tablet maak je een foto van een document. De foto wordt automatisch bijgesneden en kan voorzien worden van een omschrijving. Na bevestiging wordt de foto naar je administratie verzonden.

App downloaden

Hoe werkt het uploaden met de app?

1. Na het starten van de app dien je in te loggen. Door 'Ingelogd blijven' aan te vinken, log je de volgende keer automatisch in.

2. In het 'Uploaden' scherm wordt een overzicht van verzonden documenten getoond. Druk op de 'plus' knop om een nieuw document te versturen.

3. Maak een foto of selecteer een foto in de galerij.

4. Druk op het vinkje rechtsboven in beeld wanneer je alle pagina's toegevoegd hebt. Vul optioneel een onderwerp in en kies de gewenste administratie.

5. Selecteer het dagboek of document management categorie:

1. Wanneer 'Dagboek' groen gemarkeerd is, kan er een dagboek geselecteerd worden.

2. Wanneer 'Document management' groen gemarkeerd is, kan een Document management categorie geselecteerd worden.

6. Druk op de upload knop en het document wordt verzonden naar je administratie in Zenvoices. Het verzonden document is nu zichtbaar in Zenvoices bij 'Uploaden & inlezen' en kan daar verder verwerkt worden.

Let op: het kan even duren voordat het document zichtbaar wordt in het overzicht met verzonden documenten in de app. Je vernieuwt dit overzicht door deze naar beneden te slepen.

Hoe geef ik als beheerder een gebruiker toegang tot de app?

Ga in Zenvoices naar Beheer / Omgeving / Gebruikers en wijs de rol 'Aanleveraar' toe aan een gebruiker via de functie 'Gebruiker wijzigen'. Geef de gebruiker vervolgens toegang tot één of meerdere administraties. Hierna kan de gebruiker inloggen in de app.

Voor aanlevergebruikers worden geen kosten in rekening gebracht, zie Werken met aanlevergebruikers voor meer informatie.