Btw-verhoging van 6 % naar 9 % in AFAS
Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Het lage btw-tarief wijzigt op 1 januari 2019 van 6 % naar 9 %, daarover kun je meer lezen in deze publicatie van de Rijksoverheid

Voor het gebruiken van juiste btw-tarief kan een extra btw-code worden aangemaakt. Raadpleeg AFAS voor meer informatie hierover.

Werk je met Profit 9?

Sinds Profit 9 is het technisch mogelijk om btw-tariefgroepen op te halen uit AFAS. In AFAS kan je bij btw-codes verschillende btw-tarieven vastleggen. Hierdoor kan Zenvoices alle btw-tarieven behorende bij een btw-code inclusief begin- en einddatums overnemen uit AFAS. Ā Zorg dat hier het 9 % tarief aangemaakt is met begindatum 1-1-2019. Voorheen was dit niet mogelijk en werd alleen het huidige btw-percentage van een btw-code overgenomen.

Als je met meerdere btw-tarieven in AFAS werkt en in 2019 nog met terugwerkende kracht wilt kunnen boeken met het oude btw-tarief van 6 %, dan is het noodzakelijk om onze GetConnectoren bij te werken in AFAS en gebruik te maken van Profit 9 of hoger. Bekijk hier de instructies voor het bijwerken van de GetConnectoren.Ā 

Voeg na het bijwerken van de GetConnectoren de nieuwe GetConnector Zenvoices_TaxRateGroups toegevoegd is aan de Zenvoices App Connector.

Voer na het bijwerken van de GetConnectoren een volledige stamgegevens synchronisatie uit van de administratie en vernieuw je browser venster (F5).
ā€‹

Was dit een antwoord op uw vraag?