Dagboek autorisatie instellingen
Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties met de aanvullende module Autorisatiemanagement.

Per dagboek kan je instellen of autorisatie ingeschakeld is en op welke wijze autorisatie uitgevoerd dient te worden.

Voor het wijzigen van de autorisatie instellingen van een dagboek ga je naar Beheer / Omgeving / Administraties. Kies bij betreffende administraties 'Administratie wijzigen', tabblad 'Dagboeken'. Klik op 'Wijzigen' bij het gewenste dagboek en ga naar tabblad 'Boeking autorisatie':

  • Boekingen autoriseren: schakel in om autorisatie in te schakelen voor het dagboek.

  • Verplicht autoriseren: schakel in om autorisatie te verplichten. In dit geval is het verplicht om een autorisatieschema te selecteren voor een boeking. Als autorisatie niet verplicht is en er wordt geen autorisatieschema geselecteerd, dan zal autorisatie niet uitgevoerd worden voor de boeking.

  • Standaard autorisatieschema: dit autorisatieschema wordt standaard toegewezen aan boekingen van het dagboek. Een standaard autorisatieschema is verplicht als de optie 'Verplicht autoriseren' ingeschakeld is.

  • Boekingen exporteren voor autorisatie: schakel in om boekingen voor autorisatie te exporteren naar het boekhoudpakket. Indien je gebruik maakt van deze optie, dan kunnen boekingen tijdens of na autorisatie niet meer gewijzigd worden in Zenvoices.

  • Boekingen pas na autorisatie betaalbaarstellen in het boekhoudpakket: schakel in om boekingen te blokkeren voor betaling in het boekhoudpakket en automatisch vrij te geven na autorisatie. Deze optie kan alleen ingeschakeld in combinatie met de optie 'Boekingen exporteren voor autorisatie'. Zie ook dit artikel.


Trefwoorden: export

Was dit een antwoord op uw vraag?