Een gebruiker is een persoon die toegang heeft tot uw Zenvoices omgeving. Via 'Beheer | Omgeving | Gebruikers' kunt u gebruikers aanmaken, wijzigen en verwijderen. Met rollen en rechten bepaalt u welke acties een gebruiker mag uitvoeren en tot welke administraties hij toegang heeft.

Gebruiker aanmaken

Met de knop 'Nieuwe gebruiker' kunt u een gebruiker aanmaken.

Willekeurig wachtwoord instellen

Standaard zal een willekeurig wachtwoord voor de gebruiker ingesteld worden. Door 'Willekeurg wachtwoord instellen' uit te schakelen is het mogelijk om in plaats hiervan handmatig een wachtwoord in te voeren voor de gebruiker.

Wachtwoord wijzigen bij volgende login

Indien u deze optie inschakelt, dan zal de gebruiker nadat hij de volgende keer inlogt een nieuwe wachtwoord moeten kiezen.

Welkomstmail met logingegevens versturen

Indien u deze optie inschakelt dan zal er na het opslaan een e-mail met logingegevens verzonden worden naar het e-mailadres van de nieuwe gebruiker. 

Rollen

Op het tabblad 'Rollen' kunt u de rollen van de gebruiker selecteren.

Rechten wijzigen

In het gebruikersoverzicht kunt u met de knop 'Rechten wijzigen' de rechten van een gebruiker wijzigen:

App rechten

In dit tabblad kunt u gebruiker specifieke rechten toewijzen aan een gebruiker. Standaard worden deze rechten overgenomen van de rollen van een gebruiker. Als er meerdere rollen toegewezen zijn aan een gebruiker, dan worden de rechten van deze rollen samengevoegd. 

Met de knop 'Standaard rechten herstellen' herstelt u de rechten naar de standaard rechten van de gebruiker op basis van zijn rollen.

Administratie rechten

In dit tabblad kunt u gebruiker specifieke administratie toegangsrechten toewijzen. Standaard worden deze rechten overgenomen van de rollen van een gebruiker. Als u hiervan wilt afwijken schakelt u de optie 'Administratie rechten overnemen van gebruikersrollen' uit. Hierna kunt u bepalen tot welke administraties de gebruiker toegang heeft:

Inloggen als een andere gebruiker

In het gebruikersoverzicht kunt u met de knop 'Inloggen als deze gebruiker' inloggen als een andere gebruiker, zonder dat u het wachtwoord van de gebruiker weet. Deze optie is alleen beschikbaar voor beheerders met voldoende rechten.

Deze functie kunt u gebruiken om een actie uit te voeren namens een andere gebruiker. U werkt op dat moment volgens de rechten van deze gebruiker. Deze functie is dus ook handig om rechten van een gebruiker te controleren.

Als u ingelogd bent als een andere gebruiker is dat rechtsboven in beeld zichtbaar en kunt u terugkeren naar uw eigen gebruiker met de knop 'Terug naar eigen gebruiker'

Heeft u het antwoord gevonden?