Een kanaal is een automatische koppeling met een extern systeem waarmee facturen en bonnen opgehaald worden. Opgehaalde documenten worden voor verwerking opgeslagen bij Uploaden & inlezen in de bijbehorende administratie.

In een Zenvoices administratie kunnen naar behoefte kanalen aangemaakt worden.

Beschikbare koppelingen

Automatisch ophalen van documenten

Elke half uur worden documenten automatisch opgehaald uit een kanaal. Als het ophalen van documenten vijf keer achter elkaar mislukt, dan wordt het kanaal op inactief gezet en ontvangen gebruikers die toegang hebben tot de administratie een notificatie in de web portal.

Beheren van kanalen

Via 'Beheer / Administratie / Kanalen' kunnen kanalen aangemaakt en gewijzigd worden. Ook is het hier met de knop 'Documenten ophalen' mogelijk om het ophalen van documenten handmatig te starten.

Met de knop 'Logboek weergeven' wordt het logboek van het kanaal weergegeven. In het logboek zijn eventuele fouten bij het ophalen van documenten te raadplegen.