Met tweestapsverificatie voeg je een extra stap toe in het inlogproces en verhinder je oneigenlijke toegang tot gebruikersaccounts.

In dit artikel vind je alle informatie om tweestapsverificatie te activeren.

Tweestapsverificatie instellen

Benodigde gebruikersrechten

Om tweestapsverificatie te activeren heeft je gebruiker de rechten 'Pagina's | Beheer | Tweestapsverificatie instellen' nodig. De gebruikersrol 'Beheerder' beschikt standaard over deze rechten.

Activeren voor de omgeving

Bij 'Beheer | Omgeving | Instellingen' kan je op het tabblad 'Beveiliging' tweestapsverificatie activeren voor de omgeving met de optie 'Tweestapsverificatie activeren'. Standaard is dit uitgeschakeld. Daarnaast kunt u instellen op welke wijze verificatiecodes verzonden worden en of het onthouden van browsers toegestaan is.

Activeren van sms en/of e-mail verificatie

Voor het gebruik van tweestapsverificatie is het vereist om de gebruiker een verificatiecode toe te zenden bij het inloggen. Bij 'Beheer | Omgeving | Instellingen' kan je op het tabblad 'Beveiliging' instellen op welke wijze verificatiecodes naar gebruikers verzonden kunnen worden.

Let op dat bij sms verificatie per verzonden sms-bericht kosten in rekening worden gebracht. Dit tarief vindt u terug bij 'Beheer | Omgeving | Abonnement'.

Browser onthouden toestaan

Bij het gebruik van tweestapsverificatie kan ervoor worden gekozen om de optie 'browser onthouden' te activeren. Bij activatie onthoudt Zenvoices de gebruikte browser en bij opnieuw inloggen via dit apparaat wordt tweestapsverificatie overgeslagen.

Activeren per gebruiker

Bij 'Beheer | Omgeving | Gebruikers' kunnen de instellingen voor tweestapsverificatie op gebruikersniveau worden ingesteld. Per gebruiker heb je de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen. Voor sms verificatie is het vereist dat een telefoonnummer ingesteld is bij de gebruiker.

Inloggen met tweestapsverificatie als gebruiker

Als een gebruiker inlogt en tweestapsverificatie is vereist, dan verschijnt de melding dat de gebruiker zich moet verifiëren. Als er meerdere verificatiecode verzendwijzen actief zijn, dan heeft de gebruiker de mogelijkheid om een verzendwijze te kiezen:

Als er slechts één verzendwijze actief is, dan wordt de verificatiecode direct verzonden en wordt de gebruiker gevraagd om de verificatiecode in te voeren:

Mobiele app

Tweestapsverificatie is nog niet beschikbaar voor de Zenvoices app voor Android en iOS. Gebruikers waarvoor tweestapsverificatie vereist is, kunnen zonder tweestapsverificatie inloggen in de mobiele app.