Open 'Autorisatie' in het hoofdmenu om alle nog te autoriseren boekingen weer te geven. Klik op een boeking om deze te bekijken en te autoriseren.

Tijdens het autoriseren kan een autorisator zes acties uitvoeren bij een boeking:

1. Goedkeuren: de boeking goedkeuren.
  2. Afkeuren: de boeking afkeuren, met de verplichte invoer van een opmerking.
  3. Doorsturen: de boeking ter autorisatie aanbieden bij een andere autorisator, met de verplichte invoer van een opmerking.
  4. Status wijzigen naar “in behandeling”: aangeven dat de autorisatie in behandeling is genomen, met de verplichte invoer van een opmerking.
  5. Boeking wijzigen: autorisatoren met voldoende rechten kunnen boekingen wijzigen tijdens autorisatie. Let op! Dit kan uitsluitend als de boeking niet is doorgezet naar het boekhoudpakket.
  6. Communiceren met anderen: In het autorisatieproces kan met andere gebruikers gecommuniceerd worden door middel van het toevoegen van opmerkingen aan boekingen. Het taggen van een gebruiker in een opmerking zorgt ervoor dat hij/zij een notificatie ontvangt.

Wanneer een boeking goedgekeurd is door alle autorisatoren, wordt deze geëxporteerd naar het boekhoudsysteem of vrijgegeven voor betaling, afhankelijk van de dagboek instellingen.

Wanneer een boeking afgekeurd is door een autorisator, wordt het autorisatieproces beëindigd en verschijnt de boeking in het overzicht met afgekeurde boekingen voor verdere verwerking door een autorisatiebeheerder.