Exact Online: Hoe ontvang en verwerk ik UBL facturen in Exact Online?
Exact Online: Hoe ontvang en verwerk ik UBL facturen in Exact Online?

In dit artikel lees je welke stappen je dient te doorlopen in Exact Online om UBL facturen te verwerken

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Zenvoices Lite kun je facturen en bonnen automatisch en realtime omzetten in een UBL factuur voor verwerking in je boekhoudpakket.

Instellingen:

• Na het aanmelden op https://start.exactonline.nl/ ga je in Exact Online naar [Gebruikersnaam] / Mijn Exact Online / Mijn relatiegegevens. Klik in de sectie 'Mijn digitale brievenbussen' op de hyperlink 'Toevoegen' of klik op de naam van een bestaande brievenbus om deze te bewerken.

• Vul bij het veld 'Digitale brievenbus' de naam van de brievenbus in. De naam moet op een e-mailadres lijken, bijvoorbeeld abc@test.com. Dit adres dient alleen als naam voor de digitale brievenbus, dit is niet het e-mailadres van je Digitale brievenbus!

• Voer een omschrijving in.

• Koppel de brievenbus aan de juiste Exact Online-administratie.

• Klik bij 'Gekoppelde e-mailadressen' op de hyperlink van bijvoorbeeld 'Inkoopfactuur'. Het veld 'E-mailadres' geeft het gegenereerde e-mailadres weer. Dit e-mailadres dient ingevoerd te worden bij de boekhoudpakket koppeling in Zenvoices Lite (Beheer / Omgeving / Boekhoudpakket koppelingen).

• Voer in het veld 'Toegestane afzenders' no-reply@zenvoices.com in.

Gebruik:

• Ga in Exact Online naar Financieel / Boekingen en grootboekrekeningen / Boekingen / Aanmaken.

• Klik op 'Digitale brievenbus'.

• Klik op de naam van de Digitale brievenbus, bijvoorbeeld abc@test.com.

• De XML- en PDF-bestanden welke door Zenvoices Lite gegenereerd zijn, kan je hier selecteren (beide bestanden worden getoond in één regel).

• Klik op 'Boeken'.

• Controleer de gegevens. Velden zoals factuurnummer, factuurdatum, totaalbedrag, omschrijving en btw worden gevuld.

• Wanneer de relatie nog niet bekend is, kan deze direct aangemaakt worden.

• Klik op 'Opslaan' om de boeking af te ronden.