7x24: Hoe ontvang en verwerk ik UBL facturen in 7x24?

In dit artikel lees je welke stappen je dient te doorlopen in 7x24 om UBL facturen te verwerken

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Zenvoices Lite kun je facturen en bonnen automatisch en realtime omzetten in een UBL factuur voor verwerking in je boekhoudpakket.

Let op: Zenvoices Lite exporteert het XML-bestand en PDF-bestand via e-mail. Sla deze lokaal op om deze vervolgens te kunnen uploaden in 7x24.

Instellingen:

• Na het aanmelden op https://www.secure.7x24.nl/Inloggen.html maak je in 7x24 een Snelkoppeling aan van 'Factuur in'. Ga daarvoor naar Boekhouden / Mutaties / Mutaties invoeren / Factuur in en klik op onderstaand symbool.

Gebruik:

• Ga via het tabblad Snelkoppelingen naar 'Factuur in'.

• Klik op 'UBL Factuur importeren'.

• Selecteer het dagboek waar de kosten op geboekt dienen te worden.

• Klik op 'UBL Factuur importeren' en selecteer het opgeslagen bestand.

• Klik op 'Importeren'.

• Controleer de gegevens. Velden zoals totaalbedrag, omschrijving en btw worden gevuld.

• Wanneer de relatie nog niet bekend is, wordt deze automatisch aangemaakt.

• Klik op 'Volgende', hierna wordt de datum en het factuurnummer getoond.

• Vul een betalingstermijn in en klik op 'Volgende'.

• Klik op 'Opslaan'