Instellingen om facturen met vreemde valuta te verwerken in Exact Online
Instellingen om facturen met vreemde valuta te verwerken in Exact Online

In dit artikel lees je welke instellingen je dient aan te passen wanneer je een valuta foutcode krijgt bij het exporteren

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Melding: Wisselkoers moet groter zijn dan: 0

Om facturen met vreemde valuta in Zenvoices te verwerken, dient deze valuta in Exact Online aangemaakt te zijn.

Ga daarvoor in Exact Online naar Financieel / Analyse en resultaten / Valuta / Wisselkoersen en klik op 'Nieuw' om een nieuwe valuta aan te maken. Bestaat de valuta al, controleer dan de ingangsdatum. De ingangsdatum dient eerder of gelijk aan de factuurdatum te zijn. Indien gewenst kan via 'Toevoegen' de valuta vanaf een andere datum worden toegevoegd.

Melding: Niet toegestaan: Valuta

Ga in Exact Online naar Financieel / Analyse en resultaten / Valuta / Wisselkoersen en controleer of 'Gebruik de wisselkoersen van de huidige administratie' aangevinkt is.

Controleer of vreemde valuta toegestaan zijn voor het dagboek waarin je werkt. Ga daarvoor in Exact Online naar Stamgegevens / Financieel / Dagboeken / Inkoopboek of verkoopboek en controleer of 'Variabele: Valuta' aangevinkt is.