AFAS
Fout 'Document upload failed: The field 'Verkooprelatie' is not allowed for the selected subjecttype'
Fout 'Document upload failed: The field 'Verkooprelatie' is not allowed for the selected subjecttype'

Lees hier waarom deze melding kan voorkomen bij het verwerken van een verkoopboeking in een administratie die is gekoppeld aan AFAS

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Deze foutmelding ontstaat bij het exporteren naar AFAS wanneer het niet gelukt is om een bijlage toe te voegen aan de verkoopboeking.

Werk je met AFAS Small Business?

Bij AFAS Small Business is het niet mogelijk om boekingsdocumenten van verkoopboekingen door te sturen.

Oplossing: verwijder het 'Verkoop dossier item type' in de administratie instellingen. Ga daarvoor naar Beheer / Omgeving / Administraties, klik op 'Wijzigen' en ga naar het tabblad 'AFAS'. Wanneer hier het getal bij 'Verkoop dossier item type' verwijderd wordt, kunnen boekingen alsnog geëxporteerd worden zonder bijlage. Het boekingsdocument en bijlagen zijn uiteraard wel te raadplegen in het Zenvoices archief.

Werk je met AFAS Profit?

Raadpleeg de informatie in dit artikel voor meer informatie.