Volg onderstaande stappen voor het koppelen van King administraties aan je Zenvoices omgeving. Deze stappen dienen per administratie uitgevoerd te worden.

Let op: voor het koppelen van King administraties is het vereist dat de Zenvoices koppelingssoftware geïnstalleerd is op je server. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Configuratie in King

Functionaliteit activeren

Zorg dat onderstaande functies ingeschakeld zijn in de King administratie (via Help, Informatie over King, tabblad Administratie, knop Licentie wijzigen):

Activeer indien gewenst en beschikbaar ook ‘Digitaal archief (NAW) documenten’ en ‘Verwerken archiefstukken’.

Webservice toegangscodes instellen

Ga naar Diversen -> Vaste gegevens webservices, stel een vaste toegangscode in voor de volgende webservices en bewaar/onthoud de toegangscode:

Archiefstuk_Toevoegen Boekingsgang_Afsluiten Boekingsgang_Journaalpost_Journaalregel_Toevoegen Boekingsgang_Journaalpost_Toevoegen Boekingsgang_Journaalpost_Verwijderen Boekingsgang_Toevoegen Crediteur_BankRekening_Toevoegen Crediteur_BankRekening_Verwijderen Crediteur_ToevoegenWijzigen Debiteur_BankRekening_Toevoegen Debiteur_BankRekening_Verwijderen Debiteur_ToevoegenWijzigen OpenstaandePost_Wijzigen Webservice_Test

Digitaalarchief instellen

Controleer indien een digitaal archief in King gewenst is of de juiste digitaalarchief-soorten bestaan in King. Wanneer een nieuw digitaalarchief-soort aangemaakt wordt, gebruik dan minimaal de volgende instellingen:

• Verwerking: Invoeren journaalposten
  • Dagboek: het dagboek waarvoor het digitaalarchief-soort gebruikt wordt
  • Bestandopslag: configureer naar wens een locatie (bijvoorbeeld <documentenpad>\Inkoop). Deze locatie zal niet gebruikt worden door Zenvoices, maar deze is wel van belang als men handmatig boekingen verwerkt in King.

Externe toegang activeren

1. Open King op de server waarop Zenvoices King webservice geïnstalleerd is.
  2. Ga naar Algemeen | Administratie | Administratie wijzigen | Kies de administratie | Externe toegang.
  3. Vul een gebruikersnaam en toegangscode in, bewaar deze en klik op ‘Aanmaken’.
  4. Klik op ‘Activeren ODBC-koppeling voor deze machine’. Nu is een ODBC datasource aangemaakt.

Configuratie in Zenvoices

Let op: per King administratie wordt een boekhoudsysteem aangemaakt in Zenvoices.

1. Ga in Zenvoices naar Beheer / Omgeving / Boekhoudsystemen, Nieuw boekhoudsysteem koppelen en kies King.
  2. Vul de gevraagde gegevens in. Deze gegevens kan je terugvinden in een reeds gekoppeld boekhoudsysteem of in de documentatie die je ontvangen hebt na de installatie van de koppeling.
  • API url: de URL waarop Zenvoices King webservice bereikbaar is via het internet. Bijvoorbeeld: https://ipadresklant:8090/
  • Secret token: het ingestelde secret token.
  • Connectie string: vul deze als volgt in: “Dsn=KingDataDigger_Administratiecode; Uid=Gebruikersnaam; Pwd=Wachtwoord;” (zonder aanhalingstekens). Vervang Administratiecode door de administratie code van de King administratie. Vervang Gebruikersnaam door de ODBC gebruikersnaam (ingesteld bij de ODBC activering). Vervang Wachtwoord door de ODBC toegangscode (ingesteld bij de ODBC activering).
  • Administratie code: vul deze met de administratie code van de King administratie.
  • Administratie toegangscode: vul deze met de in King ingestelde webservice toegangscode.

Ga hierna verder met de volgende stappen:

1. Klik op Volgende om de koppeling te testen. Als de koppeling werkt, dan wordt een lijst met administraties getoond. Hierin wordt altijd één administratie weergegeven.
  2. Werkt de klant met een digitaal archief in King? Niet: schakel het uploaden van boekingsdocumenten uit in de administratie instellingen in Zenvoices (via Beheer / Omgeving / Administraties / Administratie wijzigen / tabblad King).
    Wel: controleer of de juiste digitaal-archiefsoorten ingesteld zijn bij de administratie instellingen in Zenvoices (via Beheer / Omgeving / Administraties / Administratie wijzigen / tabblad King).

Test de koppeling door de volgende acties uit te voeren:

• Lees een test factuur in.
  • Maak een relatie aan vanuit het boekingsscherm in Zenvoices.
  • Sla de boeking op zodat deze geëxporteerd wordt naar King.
  • Controleer het resultaat in King: controleer of de boeking en het archiefstuk te raadplegen zijn. Verwijder de gegevens na deze test.