Uploaden in de portal

Lees hoe je documenten kunt uploaden via de portal in Zenvoices

Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij 'Uploaden & inlezen' kan je documenten handmatig uploaden door op 'Documenten uploaden' te klikken. In het pop-up venster dat verschijnt kies je het gewenste dagboek en vervolgens sleep je de bestanden naar het venster of klik je op de button 'Selecteer bestanden' om handmatig bestanden te selecteren.

Als automatisering ingeschakeld is, heb je bij het uploaden van documenten de keuze of automatiseringsregels uitgevoerd dienen te worden:

Bekijk onderstaande video voor een instructie:

ZIP-bestanden worden automatisch uitgepakt na het uploaden. Hierbij wordt voor elk bestand in het ZIP-archief een los document aangemaakt.

Tip

• Maak een ZIP-bestand als je grote hoeveelheden bestanden wilt uploaden. Het uploaden zal hierdoor aanzienlijk sneller verlopen.

• Wil je een bijlage toevoegen aan een nieuwe boeking of bij een boekingsvoorstel? Sleep de bijlage dan eenvoudig in het scherm en laat deze op een willekeurige plek los:

UBL facturen

Voor UBL facturen wordt vaak zowel een .xml bestand als .pdf bestand aangeleverd. Wanneer deze in één ZIP-bestand worden aangeleverd, herkent Zenvoices automatisch de bij elkaar horende bestanden en behandelt deze als één document.

Wanneer een PDF document in een UBL document opgenomen is en er is geen PDF document aanwezig, dan zal deze als bijlage toegevoegd worden aan de boeking bij het inlezen van het UBL document.

Maximale bestandsgrootte

Lees hier welke aanleverlimieten er gelden.

Trefwoorden: samenvoegen, ubl, xml, aanleveren, aanlevervideo