Werken met gratis aanlevergebruikers

Lees hier hoe je iemand kan toevoegen aan een omgeving om bonnen/facturen via portal of mobiele app aan te leveren.

Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een aanlevergebruiker?

Met een aanlevergebruiker wordt een persoon bedoeld die alleen documenten via de mobiele app of in de Zenvoices portal aanlevert.

Wat zijn de maandelijkse kosten voor een aanlevergebruiker?

Voor aanlevergebruikers worden geen kosten in rekening gebracht.

Rechten van een standaard aanlevergebruiker

Een aanlevergebruiker heeft via de rol Aanleveraar hoogstens de volgende rechten in Zenvoices:

• Pagina's

• Pagina's | Dashboard

• Pagina's | Uploaden & inlezen

• Pagina's | Uploaden & inlezen | Documenten een bestemming toewijzen

• Pagina's | Uploaden & inlezen | Documenten inlezen

• Pagina's | Uploaden & inlezen | Documenten verplaatsen naar een andere administratie

• Pagina's | Uploaden & inlezen | Documenten verwijderen

• Pagina's | Uploaden & inlezen | Spam documenten beheren

• Mobiele app

• Mobiele app | Documenten versturen

• Uploaden & inlezen

• Uploaden & inlezen | Documentopmerkingen

• Uploaden & inlezen | Documentopmerkingen | Opmerkingen verwijderen (alleen eigen opmerkingen)

Met deze standaard rechten is het onder andere mogelijk om opmerkingen toe te voegen nadat documenten ontvangen zijn bij Uploaden & inlezen, de bestemming van een document toe te wijzen (bijv. een dagboek of document management categorie) en documenten in te lezen.

Hoe maak ik een aanlevergebruiker aan?

Een aanlevergebruiker kan eenvoudig aangemaakt worden door de standaard rol 'Aanleveraar' toe te wijzen aan een gebruiker.

Hoe bepaal ik tot welke administraties een aanlevergebruiker toegang heeft?

In het tabblad 'Administratierechten' kun je voor een aanlevergebruiker instellen tot welke administratie deze toegang heeft. Als je dit wilt aanpassen dan schakel je de optie 'Administratie rechten overnemen van gebruikersrollen' uit. Hierna kun je bepalen tot welke administraties de aanlevergebruiker toegang heeft:

Let op: wanneer een gebruiker meer rechten krijgt toegewezen door de beheerder, dan wordt deze automatisch beschouwd als een volledige gebruiker en worden er maandelijkse kosten voor deze gebruiker in rekening gebracht. Bij twijfel kan er via de kolom 'Betaalde gebruiker' geraadpleegd worden of er bij de specifieke gebruiker meer/betaalde rechten zijn toegewezen. Het laden van dit kolom kan conform verwachting langer duren dan gebruikelijk.