Deze instellingen hebben alleen effect op het nieuwe boekingsscherm.

De weergave van het boekingsscherm kan per gebruiker naar wens ingesteld worden. Hierdoor kun je als gebruiker nog sneller en gemakkelijker boekingen verwerken.

Instellingen wijzigen

Klik bovenaan het boekingsscherm op het instellingen icoon om de instellingen van het boekingsscherm aan te passen:

In het venster dat verschijnt kan je onder andere de zichtbare velden en de document weergave positie instellen. Deze instellingen zijn persoonlijk en worden per gebruiker opgeslagen.

Document weergave positie

Met deze instelling bepaal je of de document weergave links of rechts weergegeven wordt. Deze instelling geldt zowel voor het bekijken als wijzigen van boekingen en geldt voor alle administraties.

Weergave instellingen opslaan per administratie of omgeving

Met deze instelling bepaal je of de weergave instellingen per administratie of per omgeving opgeslagen worden. Onder weergave instellingen vallen de volgende instellingen:

• Grootte van de panelen met boekingsdetails, boekingsregels en de documentweergave
  • Boekingsregels kolombreedte en volgorde

Zichtbare velden

Met deze instellingen bepaal je welke velden zichtbaar zijn. Welke velden beschikbaar zijn is afhankelijk van het gekoppelde boekhoudpakket.

De zichtbare velden kunnen afzonderlijk per administratie ingesteld worden voor het bekijken en wijzigen van boekingen.

Voor het bekijken van boekingen is de optie 'Automatisch bepalen welke velden zichtbaar zijn' beschikbaar. Als deze optie ingeschakeld is, dan worden alleen velden die gebruikt zijn in een boeking weergegeven.

Grootte van boekingsdetails, boekingsregels en document weergave instellen

De grootte van de panelen met boekingsdetails, boekingsregels en de document weergave kan je vergroten/verkleinen door te slepen met je muis.

Deze instellingen worden per gebruiker per administratie of per omgeving opgeslagen in de webbrowser.

Boekingsregels kolombreedte en volgorde instellen

De breedte van kolommen in de boekingsregels tabel wijzig je door de slepen met je muis. Ook is het mogelijk om de positie van kolommen te wijzigen door kolommen te slepen naar een andere positie.

Deze instellingen worden per gebruiker per administratie of per omgeving opgeslagen in de webbrowser.

Herstellen standaard instellingen

De standaard instellingen herstel je door met je rechtermuisknop te klikken op een kolomkop en te kiezen voor 'Standaard kolominstellingen herstellen'.