AFAS beoordelaar kiezen in Zenvoices

Lees hier welke instellingen noodzakelijk zijn om een beoordelaar in Zenvoices te kunnen selecteren

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Als je in AFAS werkt met beoordelaars, kan het wenselijk zijn om deze gebruikers in Zenvoices te kunnen selecteren.

Hoe werkt het?

In het boekingsscherm en bij de relatie stamgegevens is het veld 'AFAS beoordelaar' beschikbaar. Het relatie veld wordt gesynchroniseerd met AFAS. Als de GetConnectoren niet bijgewerkt zijn, dan is dit veld leeg en wordt de bestaande waarde van dit veld in AFAS niet overschreven bij het aanmaken en wijzigen van een relatie.

In het veld 'AFAS beoordelaar' zijn alle AFAS gebruikers te selecteren. Het is helaas technisch niet mogelijk om alleen beoordelaars op te halen uit AFAS. Wanneer een gebruiker geselecteerd wordt welke geen beoordelaar is, wordt bij het exporteren een foutmelding getoond en zal de boeking niet geëxporteerd kunnen worden zonder dat er een beoordelaar wordt geselecteerd.

Als een beoordelaar gekozen is, dan wordt een boeking geblokkeerd voor betaling in AFAS, ongeacht de autorisatie instellingen in Zenvoices. Wij adviseren om het Zenvoices Autorisatiemanagement en de 'AFAS beoordelaar' niet gelijktijdig te gebruiken.

Let op:

• Om het veld 'AFAS beoordelaar' zichtbaar te maken te maken, dien je deze eenmalig toe te voegen aan het boekingsscherm. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

• Zorg ervoor dat je de laatste versie van de Zenvoices GetConnectoren geïnstalleerd hebt in AFAS.

• Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor het inkoopboekingen.