Voorbereiding

Om projectboekingen in AFAS te maken dien je dit in Zenvoices in het boekingsscherm aan te vinken. Per gebruiker kan bepaald worden welke velden zichtbaar zijn bij de boekingsregels. In het boekingsscherm kunnen via 'Instellingen' (rasterwieltje rechts bovenaan) de gewenste kopvelden en regelvelden aangevinkt worden.

Zie het artikel Boeken op projecten voor uitleg hierover. Zorg daarnaast dat je de laatste versie van de Zenvoices GetConnectoren geïnstalleerd hebt in AFAS.

Let op: projectboekingen worden niet ondersteund door AFAS Small Business.

Een projectboeking maken

In het boekingsscherm vind je de velden 'Project' en 'Project item'. Vul deze velden in om een projectboeking te maken.

Het is alleen mogelijk om deze velden in te vullen als projectboekingen toegestaan zijn bij de geselecteerde grootboekrekening. Dit wordt overgenomen uit AFAS.