AFAS
Fout 'Factuurnummer is verplicht bij debiteuren/crediteuren'
Fout 'Factuurnummer is verplicht bij debiteuren/crediteuren'

Lees hier waarom deze melding kan voorkomen bij aan AFAS gekoppelde administraties

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Deze foutmelding ontstaat bij het exporteren naar AFAS wanneer het niet gelukt is om een boekstuknummer aan te maken (in AFAS heet dit veld 'Factuurnummer'). Meer hierover lees je in dit artikel. Deze foutmelding treedt op wanneer bij het geselecteerde dagboek geen teller ingesteld is.

Oplossing: In AFAS is deze instelling te raadplegen via Financieel / Grootboek / Dagboek. Voeg een teller toe bij het desbetreffende dagboek en klik vervolgens op 'Opnieuw exporteren' in Zenvoices om de boeking te exporteren naar AFAS.