Alle collectiesInstallatiehandleidingenOverige instructies
Beveiliging van Zenvoices on-premise koppelingen

Introductie

Zenvoices koppelt met diverse on-premise boekhoudpakketten. Voor deze koppeling wordt koppelingssoftware geïnstalleerd op een lokale server van de gebruiker. De Zenvoices software verbindt vervolgens met deze server om gegevens uit te wisselen.

I. Welke gegevens worden uitgewisseld?

Afhankelijk van het boekhoudpakket worden de volgende gegevens uitgewisseld:

A. Lezen

• Administratiegegevens

• Boekjaren en periodes

• Stamgegevens
    - Relaties (crediteuren/debiteuren)
    - Grootboekrekeningen
    - Kostenplaatsen
    - Kostendragers
    - Projecten
    - Artikelen
    - Valuta
    - Betalingscondities
    - Landen
    - Btw codes
    - Btw scenarios

B. Schrijven

• Relaties (crediteuren/debiteuren)

• Inkoop- en verkoopboekingen

• Archiefstukken (bijlagen van boekingen, meestal een PDF document)

II. Hoe is de communicatie tussen Zenvoices en de on-premise server beveiligd?

De communicatie tussen Zenvoices en de on-premise server is op de volgende wijze beveiligd:

1. Authenticatie: authenticatie is vereist om met de on-premise server te communiceren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een geheime sleutel (Zenvoices secret token) of een gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Encryptie: alle communicatie wordt versleuteld met 256-bit Secure Socket Layer (SSL).

3. IP-restricties: alleen de IP-adressen van Zenvoices hebben toegang tot de on-premise server.

III. Waar staan de servers van Zenvoices en door wie worden deze beheerd?

Zenvoices draait op de servers van Microsoft Azure in Amsterdam (Azure data centrum Europe West). Hier worden gegevens verwerkt en opgeslagen. Deze servers zijn eigendom en in beheer van Microsoft Azure.

Microsoft Azure voldoet aan een groot scala internationale en bedrijfsspecifieke nalevingsstandaarden zoals ISO 27001, HIPAA, FedRAMP, SOC 1 en SOC 2.

Lees meer over de beveiliging van Zenvoices

IV. Hoe gaat Zenvoices om met privacy?