AFAS
Fout 'General message: Betalingskenmerk mag alleen cijfers bevatten.'
Fout 'General message: Betalingskenmerk mag alleen cijfers bevatten.'

Lees hier waarom deze melding kan voorkomen bij aan AFAS gekoppelde administraties

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze melding kan voorkomen wanneer de software een betalingskenmerk met o.a. letters heeft herkend of wanneer er een UBL factuur verwerkt wordt waarin letters in het betalingskenmerk zijn opgenomen. AFAS ondersteunt uitsluitend een betalingskenmerk met cijfers.

Oplossing:

1. Open de boeking.

2. Klik bovenaan het boekingsscherm op het instellingen icoon (rasterwieltje rechts bovenaan) om de instellingen van het boekingsscherm aan te passen.

3. In het venster wat verschijnt kan je onder andere het veld 'Betalingsreferentie' op kopniveau aanvinken (alleen van toepassing als dit veld niet niet aangevinkt is). Sla de wijziging op.

4. Verwijder in de boeking de herkende of ingevoerde betalingsreferentie en klik op 'Opslaan'.

5. Ga naar 'Te exporteren/Fouten' en klik op 'Opnieuw exporteren' of 'Alles opnieuw exporteren'.