Starten met Zenvoices
Omgeving inrichten
Auditrapport toevoegen aan boekingsdocumenten

Lees hoe je de historie van o.a. autorisatie en opmerkingen als een rapport kan meesturen bij een boeking naar je boekhoudpakket

Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Deze functie is alleen beschikbaar voor boekhoudpakketten die het uploaden van boekingsdocumenten ondersteunen.

Wat is een auditrapport?

Een auditrapport uit Zenvoices is een document bij een boeking waardoor je ook in je boekhoudpakket de volgende informatie kan raadplegen tijdens een audit:

• Documentgegevens (o.a. administratie, dagboek, relatienaam, link naar Zenvoices archief)

• Herkomst en geschiedenis

• Opmerkingen

• Autorisatiehistorie

Auditrapport toevoegen inschakelen

Schakel de administratie instelling 'Auditrapport toevoegen aan boekingsdocumenten die geüpload worden naar je boekhoudpakket' in om boekingsdocumenten die geüpload worden naar je boekhoudpakket te voorzien van een auditrapport. Deze instelling is standaard uitgeschakeld en vind je terug op het tabblad 'Voorkeuren' bij Beheer / Omgeving / Administraties / Wijzigen. Hier onder zie je een voorbeeld van een auditrapport:

Een auditrapport kan alleen toegevoegd worden aan PDF documenten of documenten die door Zenvoices automatisch geconverteerd zijn naar PDF (zie ook de administratie instelling 'Upload niet PDF boekingsdocumenten als PDF naar het boekhoudpakket').

Wil je auditrapport downloaden uit het archief? Raadpleeg dan dit helpartikel.

Aandachtspunten

• Het auditrapport wordt gegenereerd op het moment dat een boeking geëxporteerd wordt naar het boekhoudpakket. Eventuele wijzigingen die naderhand in een boeking gemaakt worden zijn daarom niet zichtbaar in het auditrapport.

• Autorisatiehistorie is alleen zichtbaar in het auditrapport als boekingen na autorisatie geëxporteerd worden naar je boekhoudpakket.

Auditrapporten tijdens autorisatie bijwerken in het boekhoudpakket

Let op: deze functie wordt momenteel uitsluitend ondersteund voor Exact Online en Exact Online Bouw.

Per dagboek kan de instelling 'Auditrapporten tijdens autorisatie bijwerken in het boekhoudpakket' ingeschakeld worden. Ga hiervoor naar Beheer / Omgeving / Administraties en klik op 'Dagboeken' bij desbetreffende administratie. Klik op 'Wijzigen' en ga naar het tabblad 'Autorisatie' om dit te activeren. Deze instelling is alleen zichtbaar wanneer zowel 'Boekingen exporteren voor autorisatie' en 'Auditrapporten toevoegen aan boekingsdocumenten' geactiveerd is. Als deze instelling ingeschakeld is worden auditrapporten in het boekhoudpakket elke nacht bijgewerkt. In geval van een storing zal gedurende maximaal drie opvolgende nachten worden getracht dit rapport bij te werken. Het bijwerken gebeurt voor het laatst als de boeking geautoriseerd is, of 'Afgekeurd en afgehandeld' als autorisatiestatus krijgt.