Beheer van je administratie(s) en omgeving
Okta koppelen aan je Zenvoices omgeving

Lees hier hoe je Zenvoices als applicatie kan toevoegen binnen Okta

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft uitsluitend betrekking op een functie in het Compleet abonnement.

Raadpleeg dit artikel over Single Sign On (SSO) voor meer informatie over deze functionaliteit. Door Single Sign On voor Okta te activeren is het mogelijk om zowel vanuit het Okta dashboard, als via het Zenvoices loginscherm in te loggen in Zenvoices.

Ondersteunde functies

• Single Sign-On (OpenID Connect) vanuit Okta: inloggen in Zenvoices vanuit Okta.

• Service Provider (SP)-Initiated Authentication Flow: inloggen in Zenvoices met Okta.

Installatie

Zenvoices toevoegen als applicatie binnen Okta

1. Log in als beheerder in Okta.

2. Ga in het menu onder 'Applications' naar 'Applications'.

3. Klik op 'Browse App Catalog'

4. Zoek naar Zenvoices en voeg de applicatie toe aan je Okta-organisatie.

5. Doorloop de laatste stap en rond het toevoegen af.

6. Open vervolgens het tabblad 'Sign On' en klik op 'Edit' bij 'Settings'.

7. Vul bij 'Advanced Sign-on Settings' bij 'OrganisationCode' je omgevingsnaam in. Dit is de omgevingsnaam die je gebruikt om in te loggen in Zenvoices.

8. Klik vervolgens op 'Save'.

Okta configureren binnen Zenvoices

1. Log in als beheerder in Zenvoices.

2. Ga naar Beheer / Omgeving / Instellingen en open het tabblad 'Okta configuratie'.

3. Open de Zenvoices app integratie in Okta en kopieer het 'Client ID' en 'Client secret'. Voer deze gegevens in onder het tabblad 'Okta configuratie' in Zenvoices.

4. Vul 'Okta domein' op het tabblad 'Okta configuratie' in Zenvoices met de domeinnaam die je gebruikt om in te loggen in Okta, bijvoorbeeld "bedrijfsnaam.okta.com".

Let op: krijg je de de foutmelding 'Er kon geen Okta configuratie gevonden worden voor de organisatie'? Deze melding verschijnt wanneer de 'Client id', 'Client secret' en 'Okta domein' niet uit Okta gekopieerd zijn en ingevoerd zijn in Zenvoices.

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie hoe je na het doorlopen van bovenstaande stappen Okta per gebruiker kan activeren.

Inloggen met Okta

Vanuit Zenvoices

1. Klik op "Okta" bij "Inloggen met".

2. Vul je omgevingsnaam in.

3. Klik op "INLOGGEN".

Vanuit Okta

Klik op de Zenvoices applicatie tegel in je Okta dashboard.