Single Sign On (SSO)

Lees hier hoe je Single Sign On kunt activeren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft uitsluitend betrekking op een functie in het Compleet abonnement.

Wat is Single Sign On?

Single Sign On (SSO) stelt gebruikers in staat om eenmalig in te loggen bij een externe authenticatie provider, waarna automatisch toegang wordt verschaft tot software zoals o.a. Zenvoices. Een gebruiker hoeft hierdoor niet meer met een gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen in Zenvoices.

Welke Single Sign On providers worden ondersteund?

Momenteel bieden we ondersteuning voor:

• Microsoft

• Okta

Hoe activeer ik Single Sign On?

1. SSO kan per gebruiker geactiveerd worden door via Beheer / Omgeving / Gebruikers / Wijzigen de optie "Single Sign On" in te schakelen en bij "Single Sign On provider" de gewenste provider te selecteren.

2. Direct na het opslaan van de gebruiker wordt er een koppelverzoek per e-mail verstuurd naar het e-mailadres van de gebruiker.

3. In deze e-mail staat een link waarmee de gebruiker zijn account bij de SSO provider kan koppelen aan zijn Zenvoices account.

4. Herhaal deze actie per gebruiker waarvoor je SSO wilt activeren.

Bij Beheer / Omgeving / Gebruikers kan je via de kolommen "Single Sign On" en "Single Sign On gekoppeld" raadplegen of SSO ingeschakeld is voor een gebruiker en of de gebruiker zijn SSO account succesvol gekoppeld heeft.

Aandachtspunten

1. Wanneer inloggen via SSO ingeschakeld is voor een gebruiker, kan hij/zij niet meer inloggen met een wachtwoord.

2. Tweestapsverifcatie wordt in Zenvoices niet uitgevoerd wanneer SSO ingeschakeld is voor een gebruiker.

Single Sign On deactiveren

Om SSO voor een gebruiker te deactiveren en de gebruiker te veranderen naar een standaard gebruiker met wachtwoord, dient een beheerder gebruiker de Single Sign On optie uit te schakelen bij de gebruiker via Beheer / Omgeving / Gebruikers. De gebruiker zal ingelogd blijven, maar deze dient na het uitloggen bij de eerstvolgende inlogpoging een wachtwoord in te geven.

Inloggen met Single Sign On

In het loginscherm van de web portal en mobiele app worden de ondersteunde Single Sign On providers weergegeven. Inloggen via een provider is mogelijk door op een provider te klikken.

Ondersteuning voor meerdere omgevingen

Wanneer een externe SSO account gekoppeld is aan meerdere Zenvoices omgevingen, dan wordt na het inloggen bij de SSO provider een omgeving selectiescherm weergegeven waarmee de gewenste omgeving geselecteerd kan worden. Na selectie van een omgeving wordt de gebruiker in deze omgeving ingelogd.