Voorbereiding door systeembeheerder SAP Business One
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Controleer vooraf of aan onderstaande eisen voldaan wordt:

1. Controleer of de klant werkt met SAP Business One 9.3 of hoger.

2. Controleer of de klant een vast WAN ip adres of een vaste hostname heeft.

3. Controleer of een WAN TCP poort open gezet kan worden in de firewall/router voor een reeks IP-adressen.

4. Controleer of de klant beschikt over een server waarop SAP Business One client en SAP Business One DI API geïnstalleerd kan worden (mits nog niet aanwezig).

5. Controleer of er toegang gegeven kan worden tot bovengenoemde server (via TeamViewer, AnyDesk of vergelijkbaar), zodat de installatie op afstand uitgevoerd kan worden (optioneel).

6. Controleer of het binnen de SAP Business One licentie mogelijk is om een Indirect Access User aan te maken. Het wordt sterk aangeraden om een gescheiden user te gebruiken voor de koppeling, echter is dit technisch niet noodzakelijk.

Voorbereiding door systeembeheerder voor SAP Business One

Onderstaande stappen dienen uitgevoerd te worden door de systeembeheerder van de klant ter voorbereiding van de installatie:

1. Installeer de volgende onderdelen op een server:

1. Internet Information Services (IIS) versie 7.0 of hoger

2. Zet in de firewall/router WAN (internet) TCP poort 8900 open voor de Zenvoices IP-adressen (zie deze lijst) en forward deze naar TCP poort 8900 van de server. Zet TCP poort 8900 open in de lokale firewall van deze server, indien aanwezig (bijvoorbeeld Windows Firewall).