Voorbereiding door systeembeheerder Exact Multivers on premise
Jèsel Broekema avatar
Geschreven door Jèsel Broekema
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onderstaande stappen dienen uitgevoerd te worden door de systeembeheerder van de klant ter voorbereiding van de installatie:

1. Installeer de volgende onderdelen op de server waarop Multivers WebAPI geïnstalleerd dient te worden:

1. .NET Framework versie 4.5.2 of hoger

2. Internet Information Services (IIS) versie 7.0 of hoger, hoger inclusief alle ASP .NET onderdelen (via Windows onderdelen in- of uitschakelen), .NET uitbreidbaarheid (4.0 of hoger), WCF HTTP activation

3. SQL Server (Express) en SQL Management Studio

2. Zet in de firewall/router WAN (internet) TCP poort 4430 open voor de Zenvoices IP-adressen (zie deze lijst) en forward deze naar TCP poort 4430 van de server waarop Multivers WebAPI geïnstalleerd gaat worden. Zet TCP poort 4430 ook open in de lokale firewall van deze server, indien aanwezig (bijvoorbeeld Windows Firewall).