Automatisch grootboekrekeningen aanmaken voor kostenplaatsen/kostendragers in KING ERP
Automatisch grootboekrekeningen aanmaken voor kostenplaatsen/kostendragers in KING ERP
Nik Schuiling avatar
Geschreven door Nik Schuiling
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Het is mogelijk om Zenvoices automatisch grootboekrekeningen te laten aanmaken in KING ERP voor kostenplaatsen en kostendragers. Deze optie kan per administratie ingeschakeld worden en is standaard uitgeschakeld.

Hoe werkt het?

Als deze optie ingeschakeld is, dan wordt bij het exporteren van een boeking gecontroleerd of alle grootboekrekening, kostenplaats en kostendrager combinaties bestaan als grootboekrekeningen in KING ERP. Als dit niet zo is dan wordt er automatisch een grootboekrekening aangemaakt in KING ERP.

Eisen

Om de functie te gebruiken gelden de volgende eisen:

• Zenvoices King Webservice versie 1.10 (20-11-2020) of recenter dient geïnstalleerd te zijn.

• Zenvoices King Webservice dient geconfigureerd te zijn voor het aanmaken van grootboekrekeningen m.b.v. King Jobs. Dit is geen standaard onderdeel van de koppeling installatie.

• In administraties waarin deze functionaliteit gebruikt wordt is de administratie instelling 'Aparte velden gebruiken voor kostenplaats en kostendrager' ingeschakeld. Vanaf 21-11-2020 is deze instelling standaard ingeschakeld in nieuwe administraties. Let op: deze instelling kan eenmalig ingeschakeld worden en niet meer uitgeschakeld worden. Het inschakelen van deze instelling zorgt er voor dat aparte velden gebruikt worden voor kostenplaats en kostendrager. Kostenplaats/kostendrager grootboekrekeningen kunnen dan niet meer geselecteerd worden als grootboekrekening. Dit kan effect hebben op bestaande instellingen in je administratie.

Wil je gebruik maken van deze functie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.