Bulk wijzigen van administraties

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

In dit artikel lees je hoe je administratie instellingen van meerdere administraties tegelijk kan wijzigen. Op deze manier kan je administratie instellingen, welke je voor alle administraties wilt toepassen, door middel van slechts een aantal clicks toepassen.

Instellingen wijzigen

Via Beheer / Omgeving / Administraties kunnen meerdere administraties geselecteerd worden, ga vervolgens via de Bulkactie naar 'Wijzigen'.

Vink vervolgens de instelling aan welke je wilt wijzigen via het vinkje aan de linker kant van het scherm en geef vervolgens via het rechter vinkje aan of deze instelling aan- of uitgevinkt dient te worden.

In onderstaand voorbeeld wordt 'Niet btw-plichtig' aangevinkt bij alle geselecteerde administraties:

In onderstaand voorbeeld wordt 'Boekingen automatisch exporteren naar het boekhoudpakket' uitgevinkt bij alle geselecteerde administraties:

Zodra op 'Opslaan' geklikt is, wordt de actie uitgevoerd. Hiervan wordt een notificatie getoond:

Wijzigen verslag

Wanneer een actie niet uitgevoerd kan worden, zal een administratie wijzigen verslag verstuurd worden naar het e-mailadres van de persoon welke de actie heeft proberen uit te voeren. In dit verslag worden de waarschuwing(en) en fout(en) opgesomd. Dit kan bijv. van toepassing zijn wanneer een functionaliteit aangevinkt wordt, welke niet ondersteund wordt door het boekhoudpakket.

Aandachtspunten

• In velden waar doorgaans administratie specifieke waardes ingevuld kunnen worden via een rolmenu, dient bij de bulkactie alleen de code ingegeven te worden. Dit kan bijv. de code zijn van de crediteur of de code van de btw-code. Bij een bulkactie zijn geen opzoekvelden (rolmenu's) beschikbaar. In onderstaand voorbeeld is code 4600 de code van de crediteur waar alle bonnen op geboekt dienen te worden: