Alle collectiesInstallatiehandleidingenOverige instructies
Installatiehandleiding IIS reverse proxy
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze handleiding beschrijft hoe je met IIS een reverse proxy opzet. Een reverse proxy gebruik je bijvoorbeeld om HTTP server via HTTPS beschikbaar te stellen.

Hieronder zie je een diagram van het resultaat dat we willen bereiken:

1. Installeer de IIS modules Application Request Routing (ARR) en URL rewrite.

2. Maak een IIS website aan of gebruik de default site. Open de site en klik op URL Rewrite.

3. Klik op Add Rule en kies Reverse Proxy. Bevestig als gevraagd wordt om proxy functionaliteit in te schakelen in de ARR module.

4. Vul bij Inbound Rules het adres van de interne server in (inclusief het poortnummer). Let op: dit dient het adres te zijn van de server waar de reverse proxy naar verwijst (dus niet het adres van het de reverse proxy zelf).

5. Klik op OK om te bevestigen. De outbound rules hoeven voor Zenvoices niet ingesteld te worden. De reverse proxy is nu actief.