Koppeling met King online (via HD Services)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Deze installatie kan alleen na akkoord van KING & klant. Uitvoering installatie door HD services en Zenvoices of een installatiepartner.

Benodigdheden

1. Van de klant:

1. Lijst met te koppelen administraties en dagboeken

2. KING ERP inloggegevens

2. Van HD services:

1. API url: https://[hdservicesklantnummer].king3000.nl

2. Secret token: deze is te achterhalen door het web.config bestand te openen op de HD services server

Procedure/stappenplan

1. Zet een RDP sessie op met de server van de klant.

2. Zenvoices omgeving aanmaken voor de klant.

1. De logingegevens nog niet versturen naar de klant.

3. Werkzaamheden per administratie:

1. Noodzakelijke functionaliteit activeren in KING ERP.

2. ODBC activeren in KING ERP.

3. Webservices toegangscodes instellen.

4. Boekhoudsysteem koppelen in Zenvoices en administratie aanmaken.

5. Check of digitaal archief ondersteund wordt (via Help | Informatie over King | Administratie): Digitaal archief (NAW) documenten en Verwerken archiefstukken zijn vereist

1. Indien niet beschikbaar: schakel uploaden van boekingsdocumenten uit in de administratie instellingen.

4. Stel standaard administratie gegevens in: valuta en land (optioneel).

5. Maak als test een relatie aan en verwerk een boeking (met boekingsdocument indien ondersteund). Controleer het resultaat in KING ERP en verwijder in KING ERP en Zenvoices.

6. Verstuur de logingegevens naar de klant.

7. Verstuur de standaard welkomstmail voor KING ERP gebruikers naar de klant.

8. Documenteer de technische details van de koppeling.

Zie voor meer details