Versturen van e-mails bij boekingen

Lees hier welke opties er beschikbaar zijn bij het versturen van e-mails bij boekingen

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft uitsluitend betrekking op een functie in het Basis/Pro/Compleet abonnement bij Premium administraties.

Instellingen

Stel een eigen e-mail handtekening in via 'Mijn instellingen'. Ga naar het tabblad 'E-mail verzending' en voeg een persoonlijke handtekening toe en klik op opslaan. Hier kan tevens aangegeven worden of bijlagen standaard meegestuurd dienen te worden. Standaard worden e-mails verzonden namens je eigen e-mailadres welke geregistreerd staat bij je Zenvoices account, indien gewenst kan hier een ander afzenderadres genoteerd worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je niet namens je eigen e-mailadres wilt mailen maar namens bijv. crediteuren@, een reply van de geadresseerde zal ook op dit e-mailadres ontvangen worden. Ons advies is om gebruik te maken van een eigen mailserver voor optimale aflevering van e-mails, deze is te configureren via Beheer / Omgeving / Instellingen.

Rechten toekennen

Ga naar Beheer / Omgeving / Gebruikers en klik op 'Rechten'. Activeer 'E-mails versturen' via het gebruikersrecht Boekingen | E-mails versturen.

Gebruik

De e-mail functie is alleen beschikbaar bij boekingen via 'Details weergeven' (vergrootglas). Klik op 'E-mail versturen':

Wanneer er in de stamgegevens van de relatie een e-mailadres is ingevoerd, wordt deze standaard gevuld in het 'E-mail versturen veld'. Hier kunnen ook meerdere e-mailadressen voor ontvangers toegevoegd worden. Vul naar wens het onderwerp en e-mailbericht aan. Indien gewenst kan de factuur als bijlage worden toegevoegd door 'Factuur toevoegen als bijlage' te selecteren. Hier kunnen ook extra bijlagen toegevoegd worden. Klik op 'Versturen' om de e-mail met evt. bijlagen te versturen naar de relatie.

Trefwoorden: emailhandtekening, facturen, retourneren, terugsturen,