Elke administratie in Zenvoices heeft een @to-zenvoices.com e-mailadres waar je documenten naar toe kan mailen. Het e-mailadres van een administratie vind je terug bij Beheer / Omgeving / Administraties.

E-mailadres van administratie wijzigen

Via 'eigenschappen' is het mogelijk om het e-mailadres van de administratie (deels) te wijzigen.

Verwerking van e-mails

Voor elke bijlage van een ontvangen e-mailbericht wordt een document aangemaakt in Zenvoices. ZIP-bestanden worden hierbij automatisch uitgepakt. Ook de inhoud van e-mailberichten wordt opgeslagen in Zenvoices en is te raadplegen bij 'Uploaden & inlezen'.

Dagboek automatisch toewijzen

Als je gebruik maakt van meerdere dagboeken kan je documenten automatisch toewijzen aan het juiste dagboek. Lees hier meer informatie om dit in te stellen.

Per dagboek een uniek e-mailadres gebruiken

Je kan per dagboek een uniek e-mailadres gebruiken. Je dient hiervoor de code van het dagboek te weten, deze is te raadplegen via Beheer / Omgeving / Administraties en klik op 'Wijzigen'. Onder het tabblad 'Dagboeken' zie je de code per dagboek.

Voorbeeld: je wilt een nieuw e-mailadres voor verkoopfacturen aanmaken.

Je aanlever e-mailadres is: bedrijf.7@to-zenvoices.com en de verkoopdagboekcode is: 70. Het aanlever e-mailadres voor verkoopfacturen wordt dan: bedrijf.70.7@to-zenvoices.com

Documenten die aan dit e-mailadres verstuurd worden, worden automatisch toegewezen aan dagboek 70.

UBL facturen

Voor UBL facturen wordt vaak zowel een .xml bestand als .pdf bestand aangeleverd. Wanneer deze in één e-mail als bijlage naar Zenvoices worden gemaild, herkent Zenvoices automatisch de bij elkaar horende bestanden en behandelt deze als één document.

Maximale berichtgrootte

Lees hier welke aanleverlimieten er gelden.

Eigen e-mailaccount koppelen

Het is ook mogelijk om je eigen e-mailaccount te koppelen aan Zenvoices. Dit kan je instellen via Beheer / Administratie / Kanalen. Klik vervolgens op 'Nieuw kanaal', kies 'E-mail' bij 'Koppeling' en vul op het tabblad 'Instellingen' de gegevens van je
e-mailaccount in. POP3 en IMAP e-mailaccounts worden ondersteund.

Trefwoorden: samenvoegen, ubl, xml, aanleveren