Elke administratie in Zenvoices heeft een @to-zenvoices.com e-mailadres waar je documenten naar toe kan mailen. Het e-mailadres van een administratie vind je terug bij Beheer / Omgeving / Administraties.

E-mailadres van administratie wijzigen:

Via 'eigenschappen' is het mogelijk om het e-mailadres van de administratie (deels) te wijzigen.

Verwerking van e-mails

Voor elke bijlage van een ontvangen e-mailbericht wordt een document aangemaakt in Zenvoices. ZIP-bestanden worden hierbij automatisch uitgepakt. Ook de inhoud van e-mailberichten wordt opgeslagen in Zenvoices en is te raadplegen bij 'Uploaden & inlezen'.

Dagboek automatisch toewijzen

Als je gebruik maakt van meerdere dagboeken kan je documenten automatisch toewijzen aan het juiste dagboek. Lees hier meer informatie om dit in te stellen.

UBL facturen

Voor UBL facturen wordt vaak zowel een .xml bestand als .pdf bestand aangeleverd. Zenvoices herkent automatisch bij elkaar horende bestanden en behandelt deze als één document. Om deze als één document te verwerken tot boeking is het vereist dat de bestandsnaam voor de extensie gelijk is (bijvoorbeeld: naam.pdf & naam.xml).

Maximale berichtgrootte

Lees hier welke aanleverlimieten er gelden.

Eigen e-mailaccount koppelen

Het is ook mogelijk om je eigen e-mailaccount te koppelen aan Zenvoices. Dit kan je instellen via Beheer / Administratie / Kanalen. Klik vervolgens op 'Nieuw kanaal', kies 'E-mail' bij 'Koppeling' en vul op het tabblad 'Instellingen' de gegevens van je
e-mailaccount in. POP3 en IMAP e-mailaccounts worden ondersteund.