Dropbox koppeling

Facturen en bonnen automatisch inlezen vanuit Dropbox.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Dropbox koppeling kan je facturen en bonnen automatisch vanuit Dropbox inlezen in je Zenvoices administratie.

Hoe werkt het?

Aan een Zenvoices administratie kan je één of meerdere Dropbox accounts koppelen. Om dit te doen maak je een kanaal aan in de administratie. Het kanaal koppel je aan een Dropbox account, je stelt in uit welke directory de documenten opgehaald moeten worden en wat er met de documenten moet gebeuren nadat ze verwerkt zijn.

Dropbox kanaal aanmaken

Ga in een Zenvoices administratie naar Beheer / Administratie / Kanalen en klik op 'Nieuw kanaal'. Kies vervolgens voor 'Dropbox' en klik op 'Volgende'. Dropbox wordt geopend met de vraag of je Zenvoices toegang wilt geven tot je account. Nadat je Zenvoices toegang hebt gegeven is je Dropbox account gekoppeld en kan je de koppeling verder instellen.

Belangrijke opmerkingen

• In de directory instellingen zijn backslashes (\) niet toegestaan. Gebruik daarom slashes (/).

• Documenten uit subdirectories van de ingestelde directory worden niet opgehaald.

• Als een document verplaatst wordt naar een ingestelde directory, dan wordt de datum en tijd van verwerking toegevoegd aan de bestandsnaam van het document.

• ZIP-bestanden worden automatisch uitgepakt.

• Voor de Dropbox koppeling gelden de standaard aanleverlimieten voor omvang voor bestanden met bonnen en facturen.

Voorbeeld:

Onderstaande Dropbox-map nemen we als voorbeeld.

Instellingen Zenvoices:

Klik op 'Documenten ophalen' om documenten op te halen.

Via het 'Logboek' kan je nagaan of de bestanden succesvol geïmporteerd zijn.

Logboek: