Beheer van je administratie(s) en omgeving
Hoe kan ik instellen dat een administratie wel/niet btw-plichtig is?
Hoe kan ik instellen dat een administratie wel/niet btw-plichtig is?

Lees hoe je bij een administratie de btw-plicht kan aan-/uitzetten.

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga naar Beheer / Omgeving / Administraties. Klik vervolgens op 'Wijzigen'. Vink vervolgens 'Administratie is niet btw-plichtig' aan of uit in het tabblad 'Eigenschappen'
In niet btw-plichtige administraties worden boekingsvoorstellen zonder btw gemaakt en is het toegestaan om geen btw-code te selecteren in een boeking.

Daarnaast is het ook mogelijk om de administratie instellingen in bulk te wijzigen door meerdere administraties te selecteren en vervolgens via de bulkactie op 'Wijzigen' te klikken.

Let op

Alleen bij Twinfield en Exact Boekhoud Gemak en Multivers wordt dit veld gesynchroniseerd bij het toevoegen van een nieuwe administratie.