Instellingen voor Exact Online verkoopboekingen

Lees hier welke instellingen beschikbaar zijn voor het verwerken van verkoopboekingen in Exact Online

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft betrekking op Premium administraties.

Voor het verwerken van verkoopboekingen in Exact Online kun je van de volgende instellingen gebruik maken. Deze instellingen zijn alleen door gebruikers met voldoende rechten (doorgaans is dit de beheerder van de omgeving) te raadplegen via Beheer / Omgeving / Administraties. Klik hiervoor op 'Wijzigen' en ga naar het tabblad 'Exact Online'.

Factuurnummer gebruiken als boekstuknummer van verkoopfacturen

Met deze instelling is het mogelijk om het ingelezen factuurnummer van de factuur te gebruiken als boekstuknummer in Exact Online. Maak je van deze instelling gebruik en bevatten de factuurnummers ook leestekens? Je kunt deze tekens wegfilteren door de instelling 'Niet numerieke tekens verwijderen uit factuurnummers van verkoopfacturen' te activeren.

Factuurnummer gebruiken als Uw ref. van verkoopfacturen

Met deze instelling is het mogelijk om het ingelezen factuurnummer van de factuur te vermelden in het veld 'Uw ref.' in Exact Online. Indien deze instelling is gekozen genereert Exact Online zelf een boekstuknummer. Voor controle op dubbele verwerking van facturen kun je kiezen om 'Controleer of Uw ref. uniek is tijdens het exporteren van verkoopfacturen' te activeren.