1. Na het aanmelden op https://www.muis.nl/inloggen/ ga je naar het tabblad 'Financieel'. Klik op 'UBL Cloud' en 'Inkoopfacturen'.
  2. Hier kan UBL Cloud geactiveerd worden, is dat al eerder geactiveerd, dan is hier is het unieke @ublcloud.nl mailadres te raadplegen.
  3. Wanneer dit e-mailadres genoteerd wordt bij de boekhoudpakket koppeling die je in Zenvoices hebt gemaakt (Beheer / Omgeving / Boekhoudpakket koppeling), zal de boeking automatisch in iMuis Online verschijnen.
  4. Ingestuurde documenten zijn te raadplegen onder Financieel / UBL Cloud / Inkoopfacturen (of verkoopfacturen).
  5. Klik op 'Fiatteren'.
  6. Klik op 'Tonen'.
  7. Wanneer de relatie nog niet bekend is, kan deze hier aangemaakt worden.
  8. Velden zoals factuurdatum, factuurnummer, bedrag incl. btw en btw worden automatisch gevuld.
  9. Controleer de gegevens en klik op 'OK' om de boeking af te ronden.