De scan & herken functie van Zenvoices herkent automatisch relevante boekingsgegevens in documenten en maakt automatisch boekingsvoorstellen. In dit artikel lees je welke gegevens herkend worden, welke bestandsformaten ondersteund worden en welke herkenningswijzen beschikbaar zijn.

Herkende gegevens

De volgende gegevens worden herkend in documenten:

• Factuurnummer

• Factuurdatum

• Afzendergegevens (KvK-nummer, IBAN, btw-nummer, debiteurnummer, e-mailadres en/of telefoonnummer)

• Referenties (bestelling/inkoopordernummers)

• Btw-bedragen, grondslag bedragen en percentages

• Totaalbedragen

• Betalingsreferentie: Belgische gestructureerde mededeling en ISO-betalingskenmerk (ISO-standaard 11649)

Ondersteunde bestandsformaten

De volgende bestandsformaten worden ondersteund:

• PDF

• Microsoft Word (.docx, .doc)

• Microsoft Excel (.xslx, .xls)

• Afbeeldingen (.jpg, .jpeg, .png, .bmp)

• E-mailberichten (.eml)

• UBL en overige e-facturen (.xml)

Automatische realtime herkenning

Realtime herkenning is softwarematige herkenning op basis van machine learning. Dit betekent dat de software leert van aanpassingen die je doet in de boeking van documenten. Door deze zelflerende herkenning verbeter je het resultaat naarmate je meer documenten verwerkt.

• Verwerkingstijd: 3 seconden (gemiddeld per document).

• Nauwkeurigheid: ca. 90 %, verbeterd naarmate meer documenten verwerkt worden.

• Ondersteunde documenten: facturen en bonnen.

• Ondersteunde talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools en Spaans.

• Prijs: standaard tarief.

Herkenning UBL facturen en overige e-facturen

UBL facturen en overige e-facturen worden binnen enkele seconden ingelezen en herkend. Hiervoor wordt niet gebruik gemaakt van scan & herken. Het herkenningspercentage is altijd 100 %.