De scan & herken functie van Zenvoices herkent automatisch relevante boekingsgegevens in documenten en maakt automatisch boekingsvoorstellen. In dit artikel lees je welke gegevens herkend worden, welke bestandsformaten ondersteund worden en welke herkenningswijzen beschikbaar zijn.

Herkende gegevens

De volgende gegevens worden herkend in documenten:

• Factuurnummer
  • Factuurdatum
  • Afzendergegevens (KvK-nummer, IBAN, btw-nummer, debiteurnummer, e-mailadres en/of telefoonnummer)
  • Btw bedragen, grondslag bedragen en percentages
  • Totaalbedragen

Ondersteunde bestandsformaten

De volgende bestandsformaten worden ondersteund:

• PDF
  • Microsoft Word (.docx, .doc)
  • Microsoft Excel (.xslx, .xls)
  • Afbeeldingen (.jpg, .jpeg, .png, .bmp)
  • E-mailberichten (.eml)
  • UBL en overige e-facturen (.xml)

Automatische herkenning

Er zijn twee manieren die je kan kiezen voor de automatische herkenning van facturen. Standaard wordt gebruik gemaakt van realtime herkenning. Lees hier hoe je kan instellen welke herkenningswijze gebruikt wordt.

Realtime herkenning (standaard)

Realtime herkenning is softwarematige herkenning op basis van machine learning. Dit betekent dat de software leert van aanpassingen die je doet in de boeking van documenten. Door deze zelflerende herkenning verbeter je het resultaat naarmate je meer documenten verwerkt.

• Verwerkingstijd: 3 seconden (gemiddeld per document)
  • Herkenningspercentage: ca. 90 %
  • Ondersteunde documenten: facturen en bonnen
  • Ondersteunde talen: Nederlands, Engels, Duits, Pools
  • Prijs: standaard tarief

Premium herkenning (voor uitzonderingen)

Premium herkenning is softwarematige herkenning aangevuld met menselijke kwaliteitscontrole. Met deze wijze van herkenning is het mogelijk om facturen die niet via de realtime herkenning (standaard) tot gewenste resultaat leiden toch automatisch te kunnen verwerken.

• Verwerkingstijd: binnen 24 uur (per document)*
  • Herkenningspercentage: ca. 99 %
  • Ondersteunde documenten: facturen, bonnen, declaraties, betaalbewijzen en belastingdocumenten (omzetbelasting, loonheffing, etc.)
  • Ondersteunde talen: alle
  • Prijs: standaard tarief + toeslag voor premium herkenning

*De verwerking van zeer complexe documenten kan meer tijd kosten.

Bij Beheer / Omgeving / Abonnement lees je welke tarieven er gelden voor realtime- en premium herkenning.

Wil je premium herkenning voor jouw uitzonderingen activeren? Volg de instructies in dit artikel.

Herkenning UBL facturen en overige e-facturen

UBL facturen en overige e-facturen worden binnen enkele seconden ingelezen en herkend. Hiervoor wordt niet gebruik gemaakt van scan & herken. Het herkenningspercentage is altijd 100 %.

Lees meer over realtime- en premium herkenning in ons artikel over het instellen welke scan & herken herkenningswijze er gebruikt wordt.