• Na het aanmelden op https://start.exactonline.nl/ ga je in Exact Online naar [Gebruikersnaam] / Mijn Exact Online / Mijn relatiegegevens. Klik in de sectie 'Mijn digitale brievenbussen' op de hyperlink 'Toevoegen' of klik op de naam van een bestaande brievenbus om deze te bewerken.
  • Vul bij het veld 'Digitale brievenbus' de naam van de brievenbus in. De naam moet op een e-mailadres lijken, bijvoorbeeld abc@test.com. Dit adres dient alleen als naam voor de digitale brievenbus, dit is niet het e-mailadres van je Digitale brievenbus!
  • Voer een omschrijving in.
  • Koppel de brievenbus aan de juiste Exact Online-administratie.
  • Klik bij 'Gekoppelde e-mailadressen' op de hyperlink van bijvoorbeeld 'Inkoopfactuur'. Het veld 'E-mailadres' geeft het gegenereerde e-mailadres weer. Dit e-mailadres dient ingevoerd te worden bij de boekhoudpakket koppeling in Zenvoices Lite (Beheer / Omgeving / Boekhoudpakket koppelingen).
  • Voer in het veld 'Toegestane afzenders' no-reply@zenvoices.com in.

Gebruik:

• Ga in Exact Online naar Financieel / Boekingen en grootboekrekeningen / Boekingen / Aanmaken.
  • Klik op 'Digitale brievenbus'.
  • Klik op de naam van de Digitale brievenbus, bijvoorbeeld abc@test.com.
  • De XML- en PDF-bestanden welke door Zenvoices Lite gegenereerd zijn, kan je hier selecteren (beide bestanden worden getoond in één regel).
  • Klik op 'Boeken'.
  • Controleer de gegevens. Velden zoals factuurnummer, factuurdatum, totaalbedrag, omschrijving en btw worden gevuld.
  • Wanneer de relatie nog niet bekend is, kan deze direct aangemaakt worden.
  • Klik op 'Opslaan' om de boeking af te ronden.