Let op: Zenvoices Lite exporteert het XML- en PDF-bestand via e-mail. Sla deze lokaal op om deze vervolgens te kunnen uploaden in SnelStart. Bijvoorbeeld: C:\SnelStart\UBL.

Instellingen:

• Ga in SnelStart via het tabblad 'Administratie' naar 'Instellingen'.

• Controleer in het tabblad 'Boekhouding' welke map op je computer ingesteld is voor het inlezen van UBL facturen. Bijvoorbeeld: C:\SnelStart\UBL.

Gebruik:

• Ga via het tabblad 'Boekhouden' en de knop 'Boekhouden' naar het boekhoudvenster.

• Klik op 'Inkoop' en klik op de knop 'UBL inlezen'.

• De opgeslagen factuur wordt nu ingelezen en geboekt in het inkoopdagboek. Het XML- en PDF-bestand worden als bijlage toegevoegd aan de boeking.

• Controleer de gegevens en pas indien gewenst de grootboekrekening aan (SnelStart boekt de eerste UBL factuur op grootboekrekening 2501).

• Indien de leverancier nog niet bekend is, wordt deze automatisch toegevoegd.

Let op: bij de boekhoudpakketkoppeling in Zenvoices wordt gevraagd om o.a. het KvK-nummer van de administratie in te geven. Dit nummer is noodzakelijk voor juiste verwerking.