• Ga in SnelStart via het tabblad 'Administratie' naar 'Instellingen'.
  • Controleer in het tabblad 'Boekhouding' welke map op je computer ingesteld is voor het inlezen van UBL facturen. Bijvoorbeeld: C:\SnelStart\UBL.
  • XML bestanden die door Zenvoices gegenereerd worden en via e-mail verstuurd worden, dienen opgeslagen te worden in deze map. Zowel het XML-bestand als het PDF-bestand (met dezelfde naam) kunnen hier opgeslagen worden.
  • Ga via het tabblad 'Boekhouden' en de knop 'Boekhouden' naar het boekhoudvenster.
  • Klik op 'Inkoop' en klik op de knop 'UBL inlezen'.
  • De opgeslagen factuur wordt nu ingelezen en geboekt in het inkoopdagboek. Het XML-bestand en het PDF-bestand worden als bijlage toegevoegd aan de boeking.
  • Controleer de gegevens en pas indien gewenst de grootboekrekening aan (SnelStart boekt de eerste UBL factuur op grootboekrekening 2501).
  • Indien de leverancier nog niet bekend is, wordt deze automatisch toegevoegd.

Let op: bij de boekhoudpakketkoppeling in Zenvoices wordt gevraagd om o.a. het KvK-nummer van de administratie in te geven. Dit nummer is noodzakelijk voor juiste verwerking.