SnelStart (lokale administratie): Hoe ontvang en verwerk ik UBL facturen in SnelStart (lokale administratie)?
SnelStart (lokale administratie): Hoe ontvang en verwerk ik UBL facturen in SnelStart (lokale administratie)?

In dit artikel lees je welke stappen je dient te doorlopen in SnelStart (lokale administratie) om UBL facturen te verwerken

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Zenvoices Lite kun je facturen en bonnen automatisch en realtime omzetten in een UBL factuur voor verwerking in je boekhoudpakket.

Let op: Zenvoices Lite exporteert het XML- en PDF-bestand via e-mail. Sla deze lokaal op om deze vervolgens te kunnen uploaden in SnelStart. Bijvoorbeeld: C:\SnelStart\UBL.

Instellingen:

• Ga in SnelStart via het tabblad 'Administratie' naar 'Instellingen'.

• Controleer in het tabblad 'Boekhouding' welke map op je computer ingesteld is voor het inlezen van UBL facturen. Bijvoorbeeld: C:\SnelStart\UBL.

Gebruik:

• Ga via het tabblad 'Boekhouden' en de knop 'Boekhouden' naar het boekhoudvenster.

• Klik op 'Inkoop' en klik op de knop 'UBL inlezen'.

• De opgeslagen factuur wordt nu ingelezen en geboekt in het inkoopdagboek. Het XML- en PDF-bestand worden als bijlage toegevoegd aan de boeking.

• Controleer de gegevens en pas indien gewenst de grootboekrekening aan (SnelStart boekt de eerste UBL factuur op grootboekrekening 2501).

• Indien de leverancier nog niet bekend is, wordt deze automatisch toegevoegd.

Let op: bij de boekhoudpakketkoppeling in Zenvoices wordt gevraagd om o.a. het KvK-nummer van de administratie in te geven. Dit nummer is noodzakelijk voor juiste verwerking.