AFAS: Hoe ontvang en verwerk ik UBL facturen in AFAS?

In dit artikel lees je welke stappen je dient te doorlopen in AFAS om UBL facturen te verwerken

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Zenvoices Lite kun je facturen en bonnen automatisch en realtime omzetten in een UBL factuur voor verwerking in je boekhoudpakket.

Instellingen:

• Ga in AFAS naar Algemeen / Inrichting / Integratie-instellingen / Integratiesoort.

• Klik op 'Nieuw' en selecteer de administratie.

• Voer bij Integratiesoort 'E-factuur inkoop' in.

• Voer het dagboek in en de omschrijving voor de journaalpost.

• Klik op 'Voltooien'.

Gebruik:

• Ga vervolgens in AFAS Profit naar Financieel / Crediteur / E-factuur.

• Klik op 'Nieuw' om facturen in te lezen.

• Zoek de locatie waar de het XML- en PDF-bestand opgeslagen zijn en selecteer de map.

• Vink 'Direct verwerken e-factuurregels' aan om deze direct na het inlezen te verwerken.

• Klik op 'Voltooien'.

• Via 'Eigenschappen' kunnen de details geraadpleegd worden.

• Selecteer de regel en klik op 'Verwerken e-factuurregels' om deze verwerken.

Zenvoices Lite exporteert het XML-bestand en PDF-bestand via e-mail. Sla deze lokaal op om deze vervolgens te kunnen uploaden in AFAS of verstuur het XML-bestand en PDF-bestand direct per mail aan AFAS vanuit Zenvoices.

Raadpleeg voor meer informatie de instructievideo van AFAS Profit.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe het communicatieprofiel in AFAS voor e-facturen in te stellen is. Op deze manier kunnen XML-facturen automatisch uit de mail opgehaald worden.

In dit artikel van AFAS Profit wordt extra uitleg gegeven over de vulling van veldnamen in AFAS Profit. De e-factuur functie van AFAS Profit werkt op omgevingsniveau, dus het is belangrijk om de administratienaam in Zenvoices te laten overeenkomen met de naam van de administratie in de AFAS omgeving. AFAS Profit kijkt vervolgens bij het inlezen naar het btw-nummer, kvk-nummer of IBAN om een crediteur te selecteren.