Valuta herkenning

Lees hier welke instellingen er mogelijk zijn aangaande herkende valuta

Jörg Linschoten avatar
Geschreven door Jörg Linschoten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In zowel Lite als Premium administraties worden de valuta's van documenten herkend en krijgen deze herkenningsscores toegewezen.

Lite administraties: hierin wordt de herkende valuta standaard toegepast.

Premium administraties: hierin is instelbaar of de herkende valuta overgenomen moet worden in boekingen of dat de stamgegevens gebruikt moeten worden (standaard instelling). Ga naar Beheer / Omgeving / Administraties en klik vervolgens op 'Wijzigen' bij de administratie. Onder het tabblad 'Voorkeuren' kan 'Bepaal valuta van boekingen op basis van stamgegevens' aan- of uitgevinkt worden.

Let op: voor Premium administraties geldt de eis dat de valuta codes uit je boekhoudpakket in ISO 4217 formaat dienen te zijn. Als bijv. USD herkend wordt, dan moet een valuta met code USD bestaan.