Wat is Multi ERP?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De informatie in dit artikel heeft uitsluitend betrekking op een functie in het Compleet abonnement.

Wat is Multi ERP?

Multi ERP houdt in dat meerdere boekhoud- of ERP-pakketen gekoppeld zijn aan één Zenvoices administratie. Standaard worden alle stamgegevens opgehaald uit het boekhoud- of ERP-pakket dat gekoppeld is aan de administratie. Met Multi ERP is het echter mogelijk om artikelen, bestellingen en verplichtingen via onze API aan te leveren vanuit een ander boekhoud- of ERP-pakket. Dit kan bijvoorbeeld wenselijk zijn wanneer gescheiden softwarepakketten gebruikt worden voor bijvoorbeeld het inkoopproces en de financiële administratie. Op deze manier kunnen bestellingen toch afgeletterd worden en inkoopfacturen automatisch gecontroleerd worden.

Als Multi ERP actief is en purchase-to-pay gebruikt wordt, dan worden boekingen van het type 'Inkoopfactuur' als financiële boekingen verwerkt in het boekhoud- of ERP-pakket dat gekoppeld is aan de administratie.

Voorbeeld:

Exact Online wordt gebruikt voor de financiële administratie. Artikelen en bestellingen worden echter aangemaakt en beheerd in een losstaand softwarepakket. De artikelen en bestellingen uit dit softwarepakket worden via onze API aangeboden, waardoor deze beschikbaar zijn in Zenvoices. Facturen kunnen in Zenvoices geboekt worden op de artikelen uit dit softwarepakket en gekoppeld worden aan de bestellingen. Wanneer een boeking geëxporteerd wordt naar Exact Online, wordt een financiële boeking aangemaakt in plaats van een inkoopfactuur.

Terugkoppeling aan ERP-pakket

Via webhooks kan een notificatie verstuurd worden naar het ERP-pakket ter kennisgeving dat een boeking geëxporteerd is. Vervolgens is het mogelijk om de boekingsdetails op te halen met gebruik onze API. Raadpleeg voor meer informatie onze API documentatie.

Multi ERP inschakelen

Multi ERP kan ingeschakeld worden door via Beheer / Omgeving / Administraties, Administratie wijzigen op het tabblad 'Voorkeuren' de databron instellingen van de stamgegevens te wijzigen. Hier kan voor artikelen, bestellingen en verplichtingen aangegeven worden of deze opgehaald dienen te worden uit het gekoppelde boekhoudpakket of dat deze stamgegevens aangeleverd worden via onze API.