Tijdens het inlezen van een boekingsdocument probeert Zenvoices automatisch de bijbehorende relatie (crediteur of debiteur) in je administratie te herkennen. Deze herkenning vindt plaats op basis van de volgende gegevens:

1. KvK-nummer
  2. IBAN
  3. Btw-nummer
  4. Telefoonnummer
  5. Postcode (alleen debiteuren)
  6. Klantnummer (alleen debiteuren)
  7. E-mailadres + postcode (alleen crediteuren)

In het boekingsscherm en in boekingsoverzichten kan je zien op welke wijze de relatie van een  boekingsvoorstel herkend is.

Tips

1. Vul je eigen gegevens in bij de administratie instellingen via Beheer / Omgeving / Administraties en klik op 'Wijzigen' om deze uit te sluiten van de automatische herkenning.
  2. Zorg dat de velden waarop de herkenning plaatsvindt gevuld zijn in de stamgegevens van je relaties.
  3. Probeer dubbele relaties in je administratie te voorkomen. Als meerdere relaties matchen op herkende gegevens, dan zal er namelijk geen herkenning plaatsvinden.
  4. Wanneer je handmatig een relatie selecteert in het boekingsscherm, stelt Zenvoices voor om de stamgegevens van de geselecteerde relatie aan te vullen met de herkende gegevens. Hierdoor zal de relatie de volgende keer wel automatisch herkend worden.