Dashboard
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Statussen dashboard

In het Statussen dashboard vind je een overzicht van aantal boekingen per status per administratie. Alle toegankelijke administraties worden weergegeven in dit overzicht.

Er bestaat de mogelijkheid om te filteren op 'Alle administraties' of 'Te verwerken facturen'. Laatstgenoemde kan gebruikt worden om alleen administraties te tonen waar nog documenten in te verwerken zijn:

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te filteren op administratie tags.

De volgende informatie wordt weergegeven:

• Aantallen Uploaden & inlezen per administratie

• Aantallen Boekingen per administratie

• Boekingsvoorstellen

• Autorisatie*

• Te exporteren

* Alleen van toepassing wanneer de module voor autorisatiemanagement ingeschakeld is.

Zowel aan de rechterkant als onderaan het administratieoverzicht is een scrollbar beschikbaar. Via onderstaande knop is het mogelijk om het dashboard scherm vullend te tonen:

Performance dashboard

In het Performance dashboard vind je een overzicht van de prestaties per administratie. Alle toegankelijke Premium administraties worden weergegeven.

Rechten toekennen

Ga naar Beheer / Omgeving / Gebruikers en klik op 'Rechten'. Om het performance dashboard te kunnen raadplegen dient het gebruikersrecht Pagina's | Dashboard | Performance ingeschakeld te zijn. Dit gebruikersrecht is standaard ingeschakeld bij rollen die toegang hebben tot Pagina’s | Dashboard en Pagina’s | Boekingen.

Boekingen verwerkt: het aantal geëxporteerde boekingen.

Automatisch geboekt: geeft per administratie het percentage aan van het aantal boekingen dat automatisch is geboekt op basis van de gemaakte automatiseringsregels. In dit overzicht is per administratie inzichtelijk hoe de administratie presteert en op basis hiervan kan de administratie eventueel gefinetuned worden met automatiseringsregels om dit percentage te verhogen.

• Groen indien > 75%

• Oranje indien tussen 25 en 75%

• Rood indien < 25%

Correct herkend: het percentage boekingen dat volledig correct herkend is. Wanneer tijdens het boeken gegevens worden aangepast op basis van de velden factuurnummer, factuurdatum, vervaldatum en totaalbedrag incl. btw., dan zal Zenvoices deze als niet correct herkend markeren en heeft dit invloed op het percentage. UBL facturen en handmatige boekingen worden als correct herkend beschouwd.

• Groen indien > 90 %

• Oranje indien tussen 75 % en 90 %

• Rood indien < 75 %

Gemiddelde herkenningsscore: de gemiddelde herkenningsscore van de boekingen.

• Groen indien > 90 %

• Oranje indien tussen 50 % en 90 %

• Rood indien < 50 %

E-facturen: het percentage verwerkte e-facturen.

Details weergeven: administratie performance details. Hierin kan gezocht en gefilterd worden op relatie, dagboektype en boekingstype (financiële boeking of inkoopfactuur). Hier is tevens een exportfunctie naar Excel beschikbaar.

Een pop-up met een vergelijking ten opzichte van de vorige periode wordt weergegeven door je muis op een waarde te positioneren:

Via de 'Veldkiezer' kunnen extra kolommen toegevoegd worden aan verschillende velden in het performance dashboard, zoals o.a. de boekhoudpakket koppeling en administratie code in het beginscherm en de herkenningsscore per boeking bij 'Boeking details' (doorklikken op een relatie).