Bij het koppelen met AFAS dien je rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

• Na het koppelen dien je eenmalig de verzamelrekening debiteuren en crediteuren in te stellen als deze afwijken van de standaard rekeningen 1300 en 1600. Ga voor het instellen hiervan naar Beheer / Omgeving / Boekhoudpakket koppelingen, klik op 'Wijzigen' bij het betreffende boekhoudpakket en ga naar het tabblad 'Boekhoudsoftware koppeling'.

• Alleen bestanden met de volgende extensies worden meegezonden naar AFAS: .pdf, .xls, .xlsx, .doc, .docx, .dxf, .mpp, .ods, .odt, .msg, .ppt, .pptx, .vsd, .vsdx, .xps, .jpg, .jpeg, .png, .gif en .bmp.

• Betaalvoorwaarden van het type 'Kredietmaanden na factuurdatum met verschuiving' en 'Betaaltermijnen' worden niet ondersteund. Alle overige betaalvoorwaarden types worden wel ondersteund*.

• De btw-plicht instelling van in- en verkooprelaties wordt niet overgenomen uit AFAS. Bij de eerste boeking in Zenvoices dient eenmalig de juiste btw-code opgegeven te worden.

• Er dient een App Connector in AFAS aangemaakt te worden. Lees er meer over in dit artikel.

• Per AFAS omgeving dient er in Zenvoices een boekhoudpakket aangemaakt te worden. In een AFAS omgeving kunnen meerdere administraties bestaan.

• AFAS hanteert andere termen dan Zenvoices voor de velden 'factuurnummer' en 'boekstuknummer'. In dit artikel lees je hier meer over.

• Wanneer in Zenvoices een IBAN gewijzigd wordt, dan wordt deze in AFAS alleen toegevoegd bij 'Bankrekening', deze wordt niet gewijzigd bij 'Betaling'.

• Via de administratie instellingen zijn vaste waardes in te geven voor onder andere:

• Verkoop dossieritem type

• Inkoop dossieritem type

• Dossieritem onderwerp waarde

• Boeking omschrijving

• Bestandsnaam

• Dossieritems koppelen aan projecten

• Periodetabel financieel

Raadpleeg de veelgestelde vragen per boekhoudpakket voor meer informatie.

Overzicht van ondersteunde functies

• Meerdere administraties koppelen via één boekhoudpakket koppeling: Ja

• Boekingsdocument uploaden: Ja, max. 1 per boeking

• Maximale boekingsdocument grootte: 10 MB

• Archieflink bij boeking: Nee

• G-rekening ondersteuning: Ja

• Transitorisch boeken: Ja

• Project ondersteuning: Ja

• Kostenplaats/kostendrager ondersteuning: Ja (d.m.v. verbijzondering)

• Valuta ondersteuning: Nee

• Betalingsreferentie: Ja

• Datum invoeren in boekingsregel: Nee

• Boekjaar/periode ondersteuning: Nee

• Autorisatie: Blokkeren voor betaling: Ja

• Autorisatie: Auditrapport bijwerken tijdens autorisatie: Nee

• Betalen: Betalingsconditie ondersteuning: Ja, de vervaldatum wordt bepaald o.b.v. de betalingsconditie*

• Purchase to pay: Nee

• Verplichtingen afletteren: Ja