Relaties aanmaken tijdens het boeken

Klik in het boekingsscherm op onderstaand symbool om een nieuwe relatie aan te maken:

Wanneer Zenvoices het KvK-nummer van de relatie op de factuur herkend heeft, zal voorgesteld worden om de gegevens over te nemen uit het KvK handelsregister (alleen Nederlandse administraties). Klik hiervoor op 'Gegevens overnemen'. De NAW-gegevens zullen overgenomen worden, aangevuld met de gegevens die herkend zijn van de factuur (KvK, IBAN en btw-nummer). Lege velden kunnen naar wens ingevuld worden. Klik vervolgens op 'Opslaan'. De relatie is dan aangemaakt in Zenvoices, maar ook direct in je boekhoudpakket.

Relaties aanmaken via Beheer / Administratie / Relaties

Via Beheer / Administratie / Relaties kunnen ook nieuwe relaties aangemaakt worden. Klik op 'Nieuwe crediteur' of 'Nieuwe debiteur' om een nieuwe relatie aan te maken. Door op het vergrootglas te klikken kan er gezocht worden in het KvK handelsregister. Dit kan op bedrijfsnaam of op het KvK-nummer. Selecteer de relatie en de gegevens zullen overgenomen worden.