Relaties aanmaken tijdens het boeken

Klik in het boekingsscherm op onderstaand symbool om een nieuwe relatie aan te maken:

Nederlandse relaties

Wanneer Zenvoices het KvK-nummer van de relatie op de factuur herkend heeft, zal voorgesteld worden om de gegevens over te nemen uit het KvK handelsregister (alleen Nederlandse administraties). Klik hiervoor op 'Gegevens overnemen'.
De NAW-gegevens zullen overgenomen worden, aangevuld met de gegevens die herkend zijn van de factuur (KvK, IBAN en btw-nummer). Lege velden kunnen naar wens ingevuld worden. Klik vervolgens op 'Opslaan'. De relatie is dan aangemaakt in Zenvoices, maar ook direct in je boekhoudpakket.

Buitenlandse relaties

Voor buitenlandse relaties maken we gebruik van internationale handelsregisters. Via de zoekfunctie kan er gezocht worden naar relaties wereldwijd. Selecteer 'Wereld' en voer de naam van de relatie in. Via de zoekfunctie kan de betreffende relatie geselecteerd worden. De NAW-gegevens zullen overgenomen worden, aangevuld met de stamgegevens die herkend zijn van de factuur. Lege velden kunnen naar wens ingevuld worden. Klik vervolgens op 'Opslaan'. De relatie is dan aangemaakt in Zenvoices, maar ook direct in je boekhoudpakket.

In België is het btw-nummer veld het ondernemingsnummer. In Belgische administraties wordt daarom bij dit veld een handelsregister zoekknop getoond.

De beschikbaarheid van de handelsregisters gegevens verschilt per land.

Relaties aanmaken via Beheer / Administratie / Relaties

Via Beheer / Administratie / Relaties kunnen ook nieuwe relaties aangemaakt worden. Klik op 'Nieuwe crediteur' of 'Nieuwe debiteur' om een nieuwe relatie aan te maken. Door op het vergrootglas te klikken kan er gezocht worden in het Nederlandse KvK handelsregister of in internationale handelsregisters. Dit kan op bedrijfsnaam of op het KvK-nummer. Selecteer de relatie en de gegevens zullen overgenomen worden.